Francesc Camp defensa el preu "just i correcte" del pont tibetà per "no massificar" el turisme

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, ha defensat a &

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, ha defensat a 'Els matins de la Nacional' el preu per accedir al pont tibetà.

Ha exposat que un dels objectius actuals en matèria turística és intentar "no massificar" les activitats i, si ho estan, "desmassificar-les". En aquest sentit, ha explicat que, un cop descartada la construcció d'aparcaments a prop, el bus per accedir fins al pont ha esdevingut la millor opció per aconseguir "que no es massifiqui i no hi hagi cues". Aquesta és també la finalitat, ha dit, de fer de pagament el roc del Quer.

El cònsol considera que el preu fixat pel pont, de 12 euros per una entrada general, és "adequat a l'experiència" amb una visita de més d'una hora i una "vista única". "És just i correcte", ha manifestat argumentant paral·lelament la importància de "buscar-ne la rendibilitat per a una bona gestió dels diners públics i que les activitats no siguin deficitàries".

Camp preveu entre 75.000 i 80.000 visitants aquest any en els sis mesos d'obertura, amb una facturació de 700.000 euros. L'impacte sobre la resta de l'economia es farà més endavant quan es pugui calcular el retorn indirecte d'aquesta nova atracció que, segons destaca el cònsol, sumarà a l'oferta global del país. Coincidint amb la reobertura del mirador solar de Tristaina i el retorn del Cirque, creu que fa d'Andorra una destinació més interessant per desestacionalitzar el turisme.

La reforma del Palau de Gel s'endarrereix

El cònsol de Canillo també ha indicat que preveu unes pèrdues inferiors a les previstes al Palau de Gel perquè les obres de reforma, que obligaran a tancar la instal·lació uns mesos, s'endarreriran a causa dels problemes de la construcció.

Amb tot, preveu un any complicat per les despeses en gasoil i electricitat, més elevades per la crisi actual. Les pèrdues per aquest exercici s'havien xifrat entre 700.000 i 800.000 euros. L'objectiu de la remodelació és reduir-les fins als 200.000 euros d'aquí a quatre o cinc anys gràcies a les millores energètiques i la posada en marxa de noves activitats. I "si la progressió continua, potser en el termini 2027-2032 podríem aconseguir cobrir el que gastem", ha afirmat.

Tot i que els terminis s'allargaran, Camp espera que la remodelació, ara mateix la prioritat del comú, estigui gairebé enllestida l'estiu del 2023.

I és que en l'any i mig que li queda de mandat confia poder rellançar les inversions que no es van poder fer per la pandèmia. Les més importants ja estan en marxa i s'hi afegeixen d'altres, com el centre de Salut al poble de Canillo.

Entrevista completa al cònsol de Canillo a 'Els matins de la Nacional':

Informa: Redacció

Comparteix:

Andorra i Espanya tenen, almenys, vuit punts fronterers amb possible disputa Andorra i Espanya signen un conveni per fer més accessible el certificat de llengua castellana