Actua impulsa la innovació amb un projecte pilot a l'escola de Canillo

www.andorradifusio.ad

Alumnes de Canillo han participat en una prova pilot de la Fundació ActuaTech per familiaritzar-los amb les noves tecnologies i el processament de dades. Amb una aplicació han fotografiat indrets de la parròquia, avaluant-los segons l’emoció que els genera i els han geolocalitzat en un mapa que han fet arribar al comú.

Una de les missions de la Fundació ActuaTech és impulsar la innovació i amb aquest propòsit ha iniciat un projecte pilot amb l'escola de Canillo, amb participació també del MIT.

Amb unes aplicacions creades expressament els alumnes han fotografiat indrets de la parròquia, els han avaluat segons les emocions que els generen i després els han geolocalitzat sobre el mapa i han treballat les dades que n’han sorgit tant a classe com a les mateixes instal·lacions d’Actua. Els professors subratllen el valor pedagògic del projecte.

Els alumnes també valoren positivament l’experiència i han fet arribar el mapa final al comú de Canillo a través del Consell d’infants per tal que tingui en compte les seves opinions sobre el que més els agrada de la parròquia. Des de la Fundació ActuaTech ja treballen perquè el projecte tingui continuïtat.

En aquesta primera prova pilot hi han pres part alumnes de quart, cinquè i sisè de primària.

Informa: Gerard Gort / Joel Romero
Imatges: Jordi Seabra / Cedides

Comparteix:

Martí felicita Pedro Sánchez i no es descarta la seva presència en l'acte de dilluns a Madrid El director de Medi Ambient veu un "fet puntual" l'incivisme al refugi del Pla de les Pedres