ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Gallardo demana als nous comitès parroquials que facin "un esforç" per respectar el pacte amb DA i CC

www.andorradifusio.ad

Jordi Gallardo demana als comitès parroquials de Liberals que, de cara a les comunals, no facin pactes que puguin posar en risc la coalició de Govern amb Demòcrates i Ciutadans Compromesos. El partit ha escollit per assentiment la candidatura única a la nova executiva, encapçalada pel mateix Gallardo.

Els òrgans executius dels Liberals d'Andorra s'han renovat aquesta nit a Escaldes-Engordany amb una barreja, segons els seus responsables, de sang jove i experiència. A Jordi Gallardo elegit president l'acompanyen en aquesta nova executiva Èric Alguacil i Maria Bringuè com a vicepresidents i Juli Minoves com a vice-president d'honor. Gerard Estrella serà el nou secretari General i Guillem Forné secretari d'organització.

Durant el seu discurs Gallardo ha demanat als comitès parroquials renovats aquest dijous també, que facin "un esforç" per respectar el pacte que s'ha assolit a nivell nacional. "Que intentin trobar, com estic convençut que així serà, la millor fórmula possible per a la seva parròquia. No hi ha res tancat, no hi ha res negociat. Aventurar-me a possibles escenaris hipotètics preferiria no fer-ho, perquè seria imprudent per part meva", explicava als mitjans després.

El president dels liberals insisteix, però, que no hi ha cap clàusula de pressió que obligui a aquests òrgans parroquials a pactar per obligació amb Demòcrates o Ciutadans Compromesos. "Insisiteixo: no hi ha cap tipus de clàusula, ni de constrenyiment, ni d'obligació, ni de mecanisme que forci l'acord ni en un sentit ni en l'altre", ha reiterat.

Pel que fa als possibles dissidents o contraris al pacte tripartit que ha portat als liberals al Govern, Gallardo afirma que molts d'aquests militants o electors estan veient que ha estat l'opció correcta: "aquelles veus més dissidents o més crítiques o més dubtoses en un principi, a mesura que estan passant els dies i les setmanes, estan realitzant (sic) que és la millor decisió possible.

La major part dels comitès parroquials han sofert canvis i ara caldrà veure si la sintonia d'aquests òrgans és la mateixa que a la nova executiva. Aquest òrgan el completen Clàudia Cornella com a secretària de Relacions Internacionals, Jessica Gastó secretària de Polítiques d'Igualtat i Maanan Aouraghe com a tresorer.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Guillem Casal

Comparteix:

3.219.167.194