Pas de gegant del MoraBanc Andorra a Valladolid (74-81)

El MoraBanc Andorra està més a prop del retorn a l'ACB gràcies a una meritòria victòria, la 26a de la temporada, en la pista d'un Valladolid invicte fins ara de local. El partit es decidiria en un final a cara o creu amb un immens Felipe Dos Anjos, MVP amb 18 punts, 8 rebots i un 25 de valoració. Amb aquest resultat, més la derrota del Zunder Palència a Burgos, els tricolor afrontaran les últimes cinc jornades de la fase regular amb un coixí de dues victòries respecte al segon classificat.

Ha estat fins ara el denominador comú durant tota la temporada. Fins a la data d'avui, els equips que han passat pel Poliesportiu Pisuerga han anat collint derrotes. Tots menys el MoraBanc Andorra que aquest dissabte ha fet un pas molt important per a fer realitat el somni i l'objectiu de tornar a l'ACB una temporada després i per la via ràpida. Amb la victòria del MoraBanc a Valladolid més la derrota del Zunder Palència a Burgos (89-65), els del Principat afrontaran les últimes cinc jornades de la fase regular (tres partits a casa i dos fora) amb un marge de dues victòries respecte al segon classificat.

I això que a Valladolid el MoraBanc Andorra no entraria bé al partit. Perdent moltes pilotes i concedint transicions ràpides al rival, el conjunt tricolor, d'inici, ja es veuria per darrere en el marcador (11-6). Però les rotacions de Natxo Lezkano donarien una altra cara a l'equip què, des de la defensa i trobant l'encert exterior de Johnny Dee i Mihajlo Andric, donaria la volta al marcador (23-24).

A l'inici del segon quart el MoraBanc seguiria en línia ascendent (31-34) però les segones opcions del conjunt castellà amb l'aparició de Melwin Pantzar faria que el Valladolid tornés a agafar la davantera (36-34). Això sí, l'aparició de Juan Rubio amb dos triples consecutius i les ràpides transicions dels tricolor amb Marin Maric de protagonista deixarien un 38-44 al descans.

Un avantatge que no li duraria molt al MoraBanc Andorra després de passar pels vestuaris. Una altra mala sortida de l'equip del Principat cometent els mateixos errors que a l'inici del partit donarien ales al conjunt local. Un 11-4 de parcial deixaria el Valladolid de nou per davant en el marcador (49-48). Però si alguna cosa té aquest MoraBanc Andorra, a part de talent, és experiència per a saber jugar aquests partits. Els de Natxo Lezkano, sense posar-se nerviosos, acabarien el tercer quart per davant en el marcador gràcies a un triple llunyà de Micah Speight que deixaria un 63-64 a deu minuts per al final.

Tot es decidiria en l'últim quart, i aquí és on apareixeria el festival de Felipe Dos Anjos. El MoraBanc, espès en atac, s'encomanaria al pivot brasiler i als seus 2,18. Amb una superioritat insultant sota els dos cèrcols, el conjunt del Principat acabaria trobant l'antídot amb el qual fulminar a un Valladolid que fins ara no coneixia la derrota a casa i rubricar una victòria que suposa donar un cop d'efecte a la lliga. El MoraBanc està més a prop que mai del seu retorn a l'ACB (74-81).

La propera cita del MoraBanc Andorra serà el proper dissabte (18:30h) contra l’Almansa, en la Bombonera, en directe per Andorra Televisió i andorradifusio.ad.

Imatge: Valladolid Baloncesto
Locució: Sergi Cano