ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Govern actualitzarà els protocols davant la possible pandèmia pel coronavirus

www.andorradifusio.ad

Vist l'abast del coronavirus a les portes de ser declarat pandèmia per l'OMS i amb un cas detectat a Catalunya, el Govern ha acordat implementar algunes de les recomanacions fins ara vigents. Un protocol acordat que no preveu confinament però sí mesures per a aquells viatgers que retornin de zones en les quals hi ha transmissió de la malaltia. El ministre de Salut assegura que l'hospital està perfectament preparat per atendre possibles casos.

El protocol acordat pels serveis de salut i a través d'una taula interministerial que es reuneix setmanalment ha acordat actualitzar alguns dels protocols vigents per fer front a la possible pandèmia del coronavirus. El titular de Salut ha avançat que el consell de ministres analitzarà aquest dimecres la implementació de noves mesures de protecció que no han de ser forçosament similars a les que s'estan adoptant en altres països. "En tot cas no seran decisions de confinar, com està passant a molts llocs. Penso que el turisme ha d'estar obert, que tot ha de seguir funcionant de forma normal, però potser haurem de prendre algunes precaucions afegides al que estem fent fins ara", considera Joan Martínez.

S'han actualitzat les que fan referència als viatgers que retornin de zones on la malaltia ja té afectació. Se'ls recorda que només s'han de posar en contacte amb el telèfon 116 d'emergència si han estat en contacte amb un cas, si no es troben bé o si en els 14 dies següents a la tornada tenen febre, malestar o simptomatologia respiratòria de qualsevol gravetat. A més, es recomana que durant els 14 dies posteriors a la tornada es controli la temperatura cada 12 hores i el manteniment de les normes bàsiques d'higiene, evitant el contacte estret amb persones més vulnerables.

Exteriors, per la seva banda, demana a aquests viatgers que es posin en contacte amb el telèfon d'emergències consulars 324 292 i que els que vulguin viatjar a aquests països s'inscriguin al registre de viatgers.

El ministre de Salut assegura que l'hospital està preparat amb "una sèrie d'habitacions d'aïllament" i professionals "molt ben preparats per prendre decisions al respecte i per atendre a una persona afectada de coronavirus".

Ha afegit que Andorra per les seves dimensions treballa en xarxa pel que fa al diagnòstic de la malaltia, però el tractament i la prevenció es poden fer a l'hospital. 

Informa: Anna Pifarré
Imatges: F.Montero-Arxiu

 

Comparteix: