El Govern adjudica les obres de l'esllavissada de la Portalada per 4,8 milions i reclama les despeses a les asseguradores

www.andorradifusio.ad

El Govern ha adjudicat els treballs de protecció enfront de la caiguda de blocs rocosos a la Portalada per 4,8 milions. El termini de realització previst és d'un any i les obres no haurien d'implicar cap tall de circulació.

L'executiu ha donat el vistiplau als treballs de contenció a la Portalada, on hi va haver una esllavissada fa prop d'un any, que costaran prop de 5 milions. Entre les tasques hi ha la instal·lació d'ancoratges al mur de sosteniment, l'estabilització amb una escullera del talús de la zona nord i la construcció d'un mur pantalla al límit de la carretera d'uns 8 metres. Les obres haurien de durar un any i no implicarien talls de circulació.

El Govern ha recordat que ha iniciat els tràmits necessaris per recuperar les despeses originades per les intervencions a la zona. El ministre portaveu, Eric Jover, ha defensat que l'Estat no ha estat responsable del succés i que per tant es traslladen els costos a les asseguradores perquè els puguin compensar.

Per altra banda, l'executiu ha aprovat la licitació de la reconstrucció i estabilització de la calçada de la carretera de la Peguera. La via és de titularitat comunal però el manteniment és del Govern. A més, també s'han licitat els treballs d'assistència tècnica per a la seguretat enfront d'allaus de neu amb afectació a la xarxa viària.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Cultura licita els treballs de consolidació de la base dreta del pont de la Margineda El PS creu que la renovació d'Ambulàncies del Pirineu no s'adiu a la legalitat i pregunta per l'adjudicació