ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Govern aprova dos Reglaments financers per homologar les lleis andorranes a la normativa europea

www.andorradifusio.ad

El Consell de Ministres ha aprovat dos reglaments de finances amb els quals busquen homologar internacionalment la plaça financera andorrana. Són el reglament de conglomerats financers i el reglament de solvència, liquiditat i supervisió prudencial d'entitats bancàries i empreses d'inversió.

L'objectiu de l'executiu és implementar la normativa de la Unió Europea a l'ordenament jurídic andorrà, en unes accions emmarcades en el compliment de l'Acord monetari. El Reglament de conglomerats financers regularà els grups que ofereixen serveis i productes en diversos sectors dels mercats financers, establint normes tècniques de regulació per preveure la formulació de les obligacions de supervisió addicional previstes a la Llei de conglomerats financers.

D'altra banda, el Reglament de solvència, liquiditat i supervisió prudencial d'entitats bancàries i empreses d'inversió garanteix l'enfortiment de la resiliència del sector bancari i la recuperació de la confiança del mercat, fomentant la igualtat de condicions en el sector bancari. A la vegada, desenvolupa els requeriments en relació amb l'exempció a la deducció del capital de les inversions significatives en aplicacions informàtiques de les entitats bancàries i les empreses d'inversió previstes, tal com preveu la Llei, per tal que les entitats puguin fer front a les inversions que potenciïn el desenvolupament del sector financer andorrà.

Informa: Tatiana Navarro

Comparteix: