El Govern busca alternatives a partir de setembre per als 60 ucraïnesos que s'allotgen en un hotel de Canillo

www.andorradifusio.ad

L'habitatge és un dels principals neguits de la població, també per als refugiats ucraïnesos. Així ho constata el Govern, que està buscant alternatives a l'hotel Les Terres de Canillo que allotja una seixantena de persones i que acaba contracte aquest setembre. Una part del col·lectiu vol quedar-se a Andorra per començar una nova etapa.

Un dels grans neguits dels refugiats ucraïnesos que es volen quedar és trobar allotjament. Hi ha unes seixanta persones que viuen a l'hotel Les Terres que ofereix el Govern, però tot i que puguin donar-se pròrrogues, la data de finalització del conveni de col·laboració és aquest setembre. És per això que des de l'executiu ja s'estan buscant alternatives, preferiblement pisos, tot i que els està costant molt. Esmenten que, per exemple, la fórmula dels pisos socials encaixaria molt bé. 

Tot i el flux d'anades i vingudes, hi ha 280 permisos de sojorn temporal actius. Segons l'Associació d'Ucraïnesos, una trentena de persones haurien marxat per les dificultats d'adaptació, de trobar feina o bé perquè desitgen tornar a casa, sobretot en els casos de la gent gran. N'hi ha d'altres que segueixen aquí amb la motivació de començar de nou. És el cas de la Halyna, que vam conèixer fa unes setmanes. Ha pogut trobar feina de la seva professió i té les dues filles escolaritzades, que ja saben una mica de català. 

Arran de trobar feina o bé marxar, ha disminuït molt el nombre d'usuaris que recorren a la botiga solidària de la Creu Roja. Ara són 60 de 206 persones ateses. Un recurs que es va activar per la pandèmia, però que també ha servit per fer front a aquesta crisi humanitària.

Informa: Laura Cugat-Pere Moliné 
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

Estrenes: Fast and Furious X copsa les cartelleres del cinema  Inaugurada la 29a edició de l'Andoflora amb el temps com a principal preocupació dels paradistes