El cap de Govern demana seure amb els comuns per marcar límits en matèria d'habitatge

www.andorradifusio.ad

El cap de Govern demana coherència als moviments polítics que ofereixen solucions maximalistes a problemàtiques com l'habitatge o la construcció desmesurada. Trobar-hi solucions passa, al seu parer, pel consens entre administracions públiques.

Solucionar la problemàtica de l'habitatge no és només feina del Govern, sinó que també està en les mans dels comuns. Aquesta és la reflexió que fa Xavier Espot, que accepta que el pròxim Govern haurà de fer una reforma profunda a la llei del sòl. Això sí, demana seure amb els set cònsols per marcar una línia a seguir. 

Remarca que les competències urbanístiques recauen en els comuns i "no té massa sentit que alguns limitin la construcció i d'altres deixin absoluta llibertat". Per això, diu, "hem de trobar un mínim comú denominador". 

I és que per a Espot, l'habitatge demana consensos. Critica alguns partits o moviments com Concòrdia que diu, demanen solucions maximalistes. Creu que s'ha de construir i que s'ha de donar resposta al creixement de la població. 

Tot i que creu que s'ha de fer una reflexió sobre "cap on ens està portant cert tipus de construcció", assegura que "si l'aturem, tampoc es faran pisos per poder llogar". 

On coincideix tothom és en la necessitat de trobar respostes aviat. Això sí, solucions que mantinguin un cert equilibri i que no siguin precipitades. 

Informa: Òscar Serrano

Comparteix:

Xavier Espot es reunirà aquest divendres amb Pedro Sánchez Riva es reuneix amb el conseller del govern de les Illes Balears per avançar en el reconeixement dels diplomes oficials de llengua catalana