ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Govern descarta, de moment, l'obligatorietat de dur mascareta

www.andorradifusio.ad

El consell de ministres ha decidit fer un altre vot de confiança i no obligar a dur mascareta a partir de l'1 de juny, quan es reobrirà la porta als turistes. La mesura quedarà, almenys de moment, en una recomanació. El Govern, però, es reserva el dret a canviar d'opinió.

El Govern ha decidit fer un nou vot de confiança i ha descartat, de moment, l'obligatorietat de dur mascareta a partir de l'1 de juny, quan es permetrà l'accés de turistes.

El consell de ministres ha deliberat aquest dimecres sobre la qüestió i ha pres aquesta decisió. D'aquesta manera la mesura serà només una recomanació. Quan entrin al país s'informarà els visitants d'aquesta recomanació i se'ls facilitarà l'accés a mascaretes, indica el Cap de Govern, Xavier Espot.

La decisió pot modificar-se si es constatés que la recomanació és insuficien, assenyala Espot. 

El que passi dilluns i dimarts que ve al Pas de la Casa, segons el comportaments dels primers visitants francesos, serà clau per determinar si cal passar de recomanació a obligació. Es recorda que malgrat no sigui obligat dur-la pel carrer la mascareta sí que farà falta per accedir a hotels, restaurants i comerços.

El Govern ha destinat 34.500 euros a l'adquisició de material de protecció contra la Covid-19, concretament de mascaretes de tipus KN-95 FFp2.

L'empresa encarregada del subministrament és Els Vuit Dracs SLU i l'adjudicació s'ha fet de manera directa en la modalitat d'emergència i el lliurament del material serà immediat.

Informa: Gerard Gort-Redacció

Comparteix:

18.207.250.80