ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Govern estudia fomentar el conreu de cànnabis amb finalitats medicinals

www.andorradifusio.ad

Agricultura es mostra favorable a impulsar projectes com el cultiu del cànnabis amb finalitats terapèutiques conjuntament amb els ramaders i pagesos. Així ho ha explicat la ministra Sílvia Calvó en una entrevista al programa d'Andorra Televisió "La rèplica".

Actualment des del ministeri d'Agricultura i Medi Ambient s'estudia potenciar altres cultius que puguin complementar i substituir parcialment el del tabac, que és clarament hegemònic, conjuntament amb el sector. "A hores d'ara estem acabant el pla de nabius i anirem avançant amb els ramaders a mesura que ells vagin trobant interès a desenvolupar altres cultius. Sé que s'està treballant altres productes que no són locals com podria ser el cànnabis per raons terapèutiques, etc., però són projectes que no podrem fer l'administració sols, que els hem de fer conjuntament amb els ramaders", explica la ministra Silvia Calvó.

També s'aposta pel foment del reciclatge amb pràctiques que ja es duen a terme en altres països com el pagament pels qui reciclin ampolles de vidre. "Això ho treballarem justament en el marc d'economia circular, un sistema de retorn i dipòsit. A veure si el podem implantar a Andorra, perquè segurament seria un incentiu important, tot i que no pot ser l'únic. El reciclatge haurà de passar per diferents sistemes i aquest n'és un més", detalla Calvó.

La ministra de Medi Ambient i Agricultura, a més, ha assegurat que s'ha de donar a conèixer més els productes del país a l'exterior com podrien ser els vins d'alçada.

Torna a veure l'entrevista de La Rèplica a la ministra Silvia Calvó, quan vulguis i des d'on vulguis:

Informa: Pere Moliné
Imatges: Albert Refart/Robert Querol

Comparteix:

34.239.179.228