El Govern impulsa programes de mobilitat per als joves

www.andorradifusio.ad

Afers Exteriors aposta per més programes d'intercanvi de joves arreu del món. El Canadà va ser el primer país escollit per impulsar aquesta mobilitat i aquest any els Estats Units s'estrenen com a destí. 

El Govern impulsa entre els joves la possibilitat de fer un intercanvi en un altre país. El primer va ser el Canadà, que des de fa 3 anys manté un acord d'intercanvi, que facilita el visat d'un any de durada amb l'oportunitat de poder treballar-hi, a 25 persones, en un país on és molt difícil obtenir aquest permís. La ministra d'afers exteriors en funcions, Maria Ubach destaca que es busca "donar oportunitats als joves d'Andorra perquè puguin tenir experiències amb diferents països del món i permetre conèixer altres cultures, viure experiències i treballar."  

Els universitaris podran gaudir aquest any per primera vegada del programa Summer Work and Travel, que consisteix a treballar quatre mesos a l'estiu als Estats Units. Per poder participar en aquesta experiència cal l'ajuda d'una agència externa al Govern. El secretari del ministeri d'afers exteriors, Jordi Canut explica que l'agència "ajuda a identificar possibles destins, empreses contractants i també dona una orientació prèvia." 

Enguany s'iniciaran dos programes nous, similars al del Canadà, amb Irlanda i Alemanya, perquè els joves tinguin l'oportunitat de conèixer noves cultures i llengües

Informa: Laura Mitjans
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

La directora general de la guàrdia civil espanyola vol millorar la col·laboració en matèria de ciberseguretat Compte enrere per a l'obertura del casino: aquest és l'aspecte per dins a hores d'ara