El Govern informa al sector hoteler que es repetiran les quotes d'estiu

www.andorradifusio.ad

Valoració positiva de la prova pilot de quotes de temporers a l'estiu. El Govern, de fet, la repetirà enguany. Ho ha comunitat aquest dijous al sector hoteler en una reunió. La gran majoria dels treballadors que es van acollir ja havien estat treballant al país a l'hivern.

L'objectiu de la quota específica de treballadors temporers d'estiu al sector hoteler era donar més estabilitat als empresaris i oferir més oportunitats als empleats que havien vingut al país per l'hivern. I el resultat, segons el Govern, és tan favorable que es vol continuar amb la iniciativa aquest 2023. De les 1.700 persones que es van acollir fa uns mesos, unes 1.100 venien d'haver treballat a la temporada d'hivern.

A banda, l'executiu va modificar el reglament de quota general de les autoritzacions de residència i treball per fer-lo més flexible. Es feia possible que si una persona havia treballat tres temporades en la mateixa ocupació podia obtenir un permís de residència i treball més permanent. Aquests períodes no necessàriament havien de ser consecutius.

Informa: Pere Moliné
Locució: Anna Mata

Comparteix:

Creat el marc jurídic perquè l'hospital pugui ser el centre sanitari de referència de l'Alt Urgell L'acord d'associació podria ajudar en la negociació de la itinerància amb les operadores telefòniques espanyoles