Es millorarà l'eficiència i confort del refugi del Comapedrosa

www.andorradifusio.ad

El Govern reformarà el refugi de Comapedrosa per millorar l'eficiència energètica i fer-lo més confortable. Així s'ha acordat en dos convenis que han signat l'executiu i el comú de la Massana. També s'ha donat el vistiplau a millorar el camí ral d'aquesta parròquia.

El primer dels dos convenis entre el comú de la Massana i l'executiu preveu la cessió del terreny del refugi del Comapedrosa al Govern, per tal que pugui dur-hi a terme les millores necessàries. Les instal·lacions han quedat envellides i es vol incrementar l'eficiència energètica. "Hi haurà una sèrie de mesures d'eficiència energètica destinades a millorar les instal·lacions. Voldríem no haver de tancar el refugi durant les reformes, mantenir l'edifici obert cada any i que les obres duressin molt poc cada any perquè les hem de fer a l'estiu. Per això necessitem uns 2-3 anys", avança la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó.

L'altre acord permet que el comú es faci càrrec del manteniment del tram del camí ral que pertany a la parròquia i que forma part d'una ruta més gran. "El camí ral és una inversió que ha fet inicialment el Govern, però que pertoca al comú de la Massana d'assegurar-ne el manteniment. Això s'inscriu en el projecte dels camins saludables del Govern", explicava el cònsol major de la Massana, David Baró.

En els propers anys es vol ampliar aquest camí cap a Ordino.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Fernando Montero
Locució: Cesc Sanjuan

Comparteix:

El Cedre destaca el projecte per convertir-se en llar residencial en la celebració de Meritxell El PS adverteix que el nou codi de relacions laborals acabarà perjudicant els treballadors