El Govern nega que els lloguers abusius siguin majoritaris i demana col·laboració als privats per solucionar la situació

www.andorradifusio.ad

L'habitatge torna a ser el tema del dia i és que el Govern s'ha tornat a reunir amb el sector privat per demanar col·laboració i aturar, segons diuen, algunes ofertes abusives minoritàries. Ara per ara, descarten intervenir el mercat, ja que seria negatiu. 

De fet, tan negatiu que ara per ara no estaríem fent més que "posar una segona tireta a la ferida", afirma el cap de Govern.

Una tireta que no solucionaria el problema. És més, complicaria encara més les coses. Xavier Espot creu que com "més intervenim, menys rendible fem el mercat de lloguer". I assegura que si ho fan, els propietaris no tindran l'incentiu de "construir nous habitatges de lloguer. Això vol dir menys oferta i com que la demanda va creixent any rere any els preus encara es tensaran més".

Per tant, si la intervenció no és la solució, l'única via que hi veu el Govern és col·laborar amb el sector privat per marginar aquells que s'aprofiten de la seva propietat per posar preus abusius. Espot destaca que han de ser ells qui han d'intentar "detectar aquells casos anecdòtics o minoritaris d'abusos".

Propietaris, però, que no poden ser sancionats perquè no estan fent res il·legal. Espot així ho destaca. "Per haver-hi una sanció, hi hauria d'haver una infracció prèvia i perquè hi hagi una infracció hi ha d'haver una norma que s'hagi de complir. En aquest sentit, el que no volem fer és haver d'establir aquesta norma".

El que està clar és que el problema de l'habitatge és cada vegada més complicat i que les solucions miraculoses, segons diuen, no existeixen. El Govern assegura que està fent tot el que està en les seves mans per redirigir el mercat i ha avançat que d'ara fins a final d'any s'anunciaran algunes noves palanques que empentaran el mercat de lloguer. 

Informa: Òscar Serrano 
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

La policia no constata cap situació de risc en temporers Encamp acull 17 participants en l'And-xic Masterxef