ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Govern tindrà finalment dotze secretaries d'Estat

www.andorradifusio.ad

El Govern de Xavier Espot tindrà dotze secretaries d'Estat. L'executiu ha nomenat aquest dimecres Salustià Chato a Economia i Marc Ballestà a Finances.

El mateix nombre de secretaries que de ministeris, però no una per cartera. N'hi ha dues, Afers Europeus i Participació, que depenen directament del cap de Govern; i a Presidència i Economia també se n'han anunciat altres dues, una d'elles ocupada per Salus Chato.

A banda d'altres càrrecs nomenats (aquest dimecres s'ha fet amb Chato i Marc Ballestà a Finances) han transcendit noms com Marc Pons per a Participació o César Marquina per a Ordenament Territorial. A més, s'espera un secretari d'Estat a Esports i a Afers Socials.

Des del Govern s'indica que s'apuja el nombre de secretaris respecte de l'anterior legislatura, on es va tenir una forquilla entre vuit i deu, però que desapareix la figura de director general. Es calcula que amb la reestructuració hi hauria un lleuger augment de la despesa en alts càrrecs, però s'unifiquen els sous dels secretaris d'Estat. Seran al voltant dels 4.800 euros mensuals bruts. "Es correspon a la retribució mínima de secretari d'Estat que havien tingut la darrera legislatura. Amb el mateix objectiu: intentar que la voluntat de reforçar algunes àrees i l'acció política del Govern no representi un sobrecost massa important per a les arques de l'estat", detallava el ministre portaveu, Eric Jover.

Malgrat que s'hagi decidit el nombre de secretaries d'Estat, Jover no ha confirmat que hi hagi la d'Igualtat, reclamada pel col·lectiu feminista. Això sí, al marge de càrrecs ha reiterat el compromís per potenciar polítiques en aquest àmbit. L'executiu també ha informat de les estructures de diferents ministeris i representants a consells d'administració.

Informa: David Domingo
Imatges: F. Montero-V. Bellot

Comparteix: