El Govern vol limitar el nombre d'apartaments turístics

www.andorradifusio.ad

Xavier Espot vol limitar els apartaments turístics, com es fa en altres països, i està convençut que, del debat monogràfic sobre l'habitatge, en sortiran consensos entre totes les forces polítiques. Concòrdia proposa augmentar l'oferta pública i posar al mercat pisos buits. Recalca que la situació és dramàtica i que no hi pot haver un equilibri entre propietaris i arrendataris perquè els llogaters són la part més feble.

El cap de Govern ha enumerat diverses mesures per solucionar la problemàtica de l'accés a un habitatge assequible, però, abans d'implementar-les, vol arribar a consensos amb tots els grups parlamentaris. I ha dit que aquesta vegada serà possible. Entre altres coses, planteja que els pisos buits siguin gestionats pel Govern i ha reiterat la necessitat de limitar els apartaments d'ús turístic. Això ja es fa en països com Islàndia o Suïssa.

Ha reconegut que l'habitatge és un problema perquè molts sectors empresarials tinguin treballadors, ja que els preus són prohibitius. "Aquests sectors també han fet i hauran de seguir fent esforços per augmentar els salaris, però no hi ha cap augment que pugui pagar un lloguer de 19 o 20 euros el metre quadrat".

Concòrdia creu que hi ha una crisi total i que no hi pot haver un terme mitjà entre els propietaris i inversors i els llogaters. Els lloguers han pujat molt per sobre dels salaris i, segons Cerni Escalé, "la crisi de l'habitatge és l'expressió màxima de la desigualtat que hem permès com a país. Demanem deixar de cercar el terme mitjà entre els interessos d'aquells que estan fent fortuna i els dels llogaters escanyats. El terme mitjà entre l'inversor de fora i aquell que no aconsegueix accedir a una propietat malgrat viure a Andorra".

Proposa augmentar l'oferta pública i frenar l'especulació immobiliària. Concòrdia aposta per un pacte d'estat per a l'habitatge, si hi ha bona voluntat per totes les parts.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Detingut per dur un ganivet de 20 centímetres de fulla Fórmules mixtes per combatre la crisi de l'habitatge