ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Grandvalira es planteja portar vols regulars a l'aeroport d'Andorra-la Seu

www.andorradifusio.ad

Grandvalira estudia portar vols regulars a l'aeroport d'Andorra-la Seu. Enllaçarien amb destinacions principals, com ara Madrid i Lisboa. Així ho ha anunciat el president, Joan Viladomat.

Viladomat ha recordat que el 25% dels turistes atrets per l'esquí arriben per via aèria i considera que el projecte és del tot viable.

Els vols serien divendres i diumenge, d'anada i tornada, per a estades de cap de setmana o setmana sencera, explica el president de Grandvalira, Joan Viladomat.

Viladomat s'ha mostrat contrari al projecte de construir un aeroport a Grau Roig perquè és senzillament impossible.

En el cicle organitzat per l'Empresa Familiar Andorrana (EFA), s'ha parlat de crear un pla general d'infraestructures, el punt feble de l'oferta turística d'Andorra. Un sector que segons el seu president, Francesc Mora, ha perdut competitivitat.

Per això es proposa que el pla es faci a través d'un consorci públic i privat, amb implicació de tots els sectors, que propiciaria un creixement homogeni de l'economia, i no com ara que hi ha un augment desproporcionat entre el sector públic i el privat, assenyala el president de l'EFA, Francesc Mora.

També caldria una taula de diversificació econòmica, segons han coincidit els participants.

El conseller general i president del grup Cisa, Carles Naudi, s'ha mostrat contrari a apujar els impostos i les deduccions fiscals.

Paral·lelament s'hauria d'obrir les portes a nous sectors econòmics, com el cànnabis com a substitut del tabac o les criptomonedes, indica Naudi.

Tots els assistents consideren que la crisi del coronavirus ha de servir per començar a construir un nou model econòmic

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

3.235.108.188