Grandvalira tanca la temporada amb menys esquiadors però més despesa per visitant

www.andorradifusio.ad

Grandvalira ha tancat temporada amb uns resultats similars al 2018-2019, abans de la pandèmia, tot i que una mica més baixos pel que fa a l'afluència. Això sí, els ingressos per visitants han estat superiors a aquell període.

El director general de Grandvalira Resorts, Juan Ramon Moreno, assegura que els resultats han estat força acceptables gràcies als mercats de proximitat i els esquiadors bàsicament vinguts d'Espanya i França. "Aquests mercats han compensat la caiguda amb persones que han vingut d'altres indrets més enllà de Catalunya i han provat les instal·lacions amb un nivell de satisfacció elevat", ha declarat Moreno.

No ha estat una jornada amb gaire neu, però el bon temps ha acompanyat. Hi ha qui a les 9h ja hi era "per acomiadar la temporada". "La qualitat de la neu és molt bona", afirmava aquest dilluns al matí un visitant.  "Estem gaudint del dia i esperant ja la temporada vinent", deia un altre esquiador.

Des de Grandvalira es veu amb incertesa la propera temporada. Moreno apunta que "el principal mercat, que és Espanya, té una inflació de dos dígits, fet que està tenint un impacte clar en l'economia i les butxaques de les famílies". Per aquest motiu, afegeix, cal estar pendent de "com evoluciona". "Hem d'esperar i la paraula incertesa, malauradament, continua damunt la taula".

El que ha estat clau aquesta temporada és que els ingressos per visitants han crescut lleugerament.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Desirèe Sala

Comparteix:

Arriba un 20% menys de cotxes dels previstos aquesta Setmana Santa Detinguda una dona al Pas de la Casa per rellogar apartaments turístics