El Grup Jove d'Autea, un nou projecte per treballar la socialització dels joves amb autisme

www.andorradifusio.ad

Fa uns mesos Autea va impulsar la iniciativa Grup Jove amb la voluntat de motivar els joves amb autisme a crear un teixit social i treballar, de forma terapèutica, la socialització, essent aquesta una de les seves principals dificultats. Una de les activitats amb més èxit és anar al cinema.

El novembre passat Autea va engegar el projecte Grup Jove, que aplega una desena de nois amb trastorn de l'espectre autista que es troben cada setmana per fer plegats activitats de lleure. La presidenta de l'associació, Inés Martí explica que "va néixer a demanda de les famílies de l'associació, sobretot de les famílies que tenien fills amb 17 i cap a 25 anys, que és una edat complicada, i és quan deixen de tenir la xarxa escolar o grup escola que els permet socialitzar-se d'una forma més natural i aleshores és quan es troben més sols".

Per ells, gaudir del temps d'oci amb companyia és tota una teràpia, ja que algunes de les dificultats que comporta el TEA són la comunicació i la socialització. El grup està coordinat per la psicòloga Montse Mases.

La psicòloga del Grup Jove, Montse Mases, posa en relleu que "el fet que un d'ells es decideixi a comunicar-se amb els altres i proposar una activitat és una millora terapèutica increïble. Però aleshores que contestin, que quedin i que facin pràctiques d'habilitats socials en un entorn natural, és molt terapèutic".

Veure exposicions, experimentar activitats de realitat virtual i sobretot anar al cinema són algunes de les preferències. Fa uns dies, van proposar fer un joc de realitat virtual que plantejava el repte de traçar un circuit superant totes les adversitats.

Els objectius són que el grup es consolidi i es creï un cercle d'amistat, fins i tot abans que acabi l'etapa escolar, que a la llarga la figura de la psicòloga desaparegui i que altres persones s'hi puguin adherir, amb o sense discapacitat. Autea està finançant l'activitat, amb el desig que el Govern pugui donar-los suport.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

Andorra comptarà amb un inventari de gasos d'efecte hivernacle homologable internacionalment Four Flags i Avida Dollars pugen a l'escenari del Rockòdrom