ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Un grup de mares i pares reclamen al Govern que els alumnes de maternal tinguin els mateixos protocols Covid que la resta

www.andorradifusio.ad

Un grup de mares i pares del Col·legi Sant Ermengol reclama que els alumnes per sota dels 6 anys també puguin fer-se proves de la Covid-19 en cas que es detecti algun cas positiu a classe per evitar els confinaments. La ministra Vilarrubla ha manifestat que s'està estudiant aplicar els mateixos protocols a tots els cursos. 

El 6 d'octubre, el ministre de Salut anunciava canvis en els protocols d'aïllament per als alumnes majors de 6 anys que tinguessin algun contagiat de la Covid-19 a l'aula.

Des d'aleshores, les famílies tenen dues opcions: que el fill es confini o bé que vagi a classe tot passant diversos tests i evitar així aïllar tot el grup. Un pas endavant que exclou els més petits. 

Alguns pares i mares de maternal del Col·legi Sant Ermengol consideren que es tracta d'una mesura discriminatòria que cal canviar. i, per reclamar-ho, han fet arribar una carta a l'Executiu.

Una de les mares, Nadia Sopena, explica que l'objectiu és que els nens de maternal puguin fer-se, si les families així ho volen, tests d'antígens a l'escola. Això seria bo tant per al desenvolupament del nen, apunta, com per a les famílies a l'hora d'irganitzar-se.  

Paral·lelament, la ministra Vilarrubla ha informat aquesta setmana que estudien la manera d'aplicar uns mateixos protocols per a tothom. Segons ha destacat, la complicació resideix en l'edat dels alumnes, ja que els més petits haurien d'estar acompanyats pels pares, però "veurem com hem d'intervenir". 

Tot i els darrers brots, la ministra ha recalcat que l'escola és un espai segur i molt necessari. 

Informa: Laura Cugat-Ester Pons 
Imatges: Andreij Cristancho-Arxiu RTVA

Comparteix: