ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La guàrdia civil registra l’ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell

www.andorradifusio.ad

La guàrdia civil ha escorcollat l'ajuntament de la Seu d'Urgell i la seu del Consell Comarcal de l'Alt Urgell. La investigació estaria relacionada amb una querella de la fiscalia per frau en les subvencions, tot i que la investigació es troba sota secret de sumari.

Pels volts de les 8 del matí la guàrdia civil ha entrat tant a la l'ajuntament de la Seu d'Urgell com al Consell Comarcal de l'Alt Urgell. A la plaça dels Oms els escorcolls no han començat fins a les 11, moment en què ha arribat l'alcalde, Albert Batalla, i s'ha allargat fins a les sis de la tarda, quanels agents han sortit amb una vintena de caixes amb documentació i sense cap detingut.

La intenció era revisar telèfons i correus electrònics de membres de l'ajuntament, després que el jutjat número dos de la Seu hagi obert diligències per un delicte contra l'administració pública i frau en les subvencions. La fiscalia hauria presentat una querella contra 4 persones per delictes de prevaricació, malversació de fons públics, fraus contractuals, frau de subvencions i negociacions prohibides a funcionaris. Els quatre investigats serien, segons informa el diari "Segre", l'alcalde, Albert Batalla; els regidors d'Hisenda, Jesús Fierro, i Promoció Econòmica, Mireia Font, i la gerent del Consell Comarcal, Sara Camps.

Albert Batalla ha defensat que a l'ajuntament s'ha fet sempre la feina de forma correcta i espera que s'aixequi el secret de sumari per poder-se defensar. L'alcalde ha destacat la col·laboració dels treballadors públics mentre es feia l'escorcoll.

Pel que fa a la seu del Consell Comarcal, les quinze persones que es trobaven a l'edifici en el moment en què han començat els escorcolls han pogut sortir-ne després d'haver estat cinc hores retingudes en una sala.

Informa: Tatiana Navarro
imatges: Albert Cristófol

Comparteix:

3.231.226.13