Guia de sensibilització sobre les monodosi de plàstic

www.andorradifusio.ad

Reduir els productes en monodosi de plàstic en establiments turístics i de restauració i prioritzar l'ús de materials reutilitzables. Aquests són els objectius de la guia de sensibilització impulsada per Medi Ambient adreçada al sector, en la qual s'explica la nova normativa.

El 20 de gener va entrar en vigor la normativa on es prohibeix la distribució i venda de productes de plàstic d'un sol ús. Productes com ara palletes, plats i coberts. 

Ara, Medi Ambient ha elaborat una guia per explicar les mesures aprovades en relació amb els productes en monodosi de plàstic. Va dirigida al sector de la restauració, és a dir, a les associacions d'hotelers i a la Cambra de Comerç. 

Els productes alimentaris en monodosi de plàstic com l'oli i el vinagre, les conserves i els productes en pols queden prohibits. En canvi, les salses i amaniments refrigerats, les infusions i cafès no solubles queden exempts de prohibició.

A més, es proposa l'ús de formats grans o de dispensadors per fomentar alternatives sostenibles. 

La guia també planteja estratègies per a la minimització de residus, entre les quals destaquen servir aigua de l'aixeta de manera gratuïta, evitar oferir productes de benvinguda d'un sol ús o fer la separació en origen de residus.

L'objectiu és aconseguir eliminar la generació de productes d'aquesta tipologia de residus, seguint la Llei d'economia circular. 

Informa: Karen Gacusana
Locució: Maria Lucena

Comparteix:

Els Bombers mantenen la negativa de fer hores extres de forma indefinida El TC denega la recusació de dos batlles