L'heliport nacional, un projecte que fa més de deu anys que busca on aterrar

www.andorradifusio.ad

L'heliport ha estat una patata calenta que s'ha anat passat de parròquia en parròquia fins arribar finalment a aquests terrenys de la Caubella, a Pal. Però abans han estat moltes les ubicacions que s'han sondejat. 

Una de les primeres, la zona del Patapou, a Andorra la Vella, que va comptar amb el rebuig frontal de part dels habitants de la capital. Recollida de firmes. Penjada de cartellsReunions públiques.

Entre els presents, l'actual ministre d'Economia i Empresa, Jordi Gallardo. I fins i tot demandes judicials per aturar el projecte. 

I de la Comella, a les Tresoles d'Escaldes-Engordany, prop de FEDA. On tampoc els feia cap gràcia que els sobrevolessin helicòpters per damunt de la parròquia. Un tema que va estar present també en la campanya de la llista territorial a les darreres eleccions generals. 

Finalment, el projecte es va acabar desestimant per l'oposició de la plataforma que tirés endavant. Després, doncs, de dos vols erràtics, l'ombra de l'heliport sobrevolava diversos espais del Principat.

Un d'ells, aquesta zona de la collada de Beixalís, al sector d'Encamp. Però finalment ha aterrat aquí, al pla de la Caubella, on després de més de deu anys, finalment s'hi ubicarà l'heliport nacional. 

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Sergi Linares - Pere Besolí - Arxiu RTVA

Comparteix:

Cinc estudiants de l'Institut Tecnològic de Massachusetts imparteixen classes a estudiants de batxillerat i formació professional Les persones encarregades de fer cures pal·liatives han de tenir acompanyament emocional