Homenatge a David Aguilar i els Special Olympics en la primera gala del Dia nacional de les persones amb discapacitat

www.andorradifusio.ad

Èxit d'assistència i una recaptació de més de 4.000 euros és el resultat de la primera gala solidària amb les persones amb discapacitat organitzada per la FAAD al Centre de Congressos de la capital.

L'objectiu de la cita era donar visibilitat a un col·lectiu de persones amb capacitats diferents i diverses i que el 25 d'abril sigui el seu dia.

La inclusió en el món educatiu i com no al mercat laboral amb les mateixes condicions és l'objectiu dels organitzadors la Federació d'Associacions de Persones amb Discapacitats. S'hi van donar cita ciutadans de tots els àmbits i associats dels vuit col·lectius integrants de la FAAD.

Amb una escultura de l'artista Toni Cruz, David Aguilar, el jove que ha construït diverses pròtesis per al seu braç amb peces de Lego, va rebre un homenatge durant el qual se li va reconèixer l'actitud i esperit de superació.

Per la seva banda Aguilar va fer un extens repàs de les persones que li han donat suport com el programa d'aquesta casa La Rotonda on va néixer mediàticament el personatge de Hand Solo.

Abans de la gala Aguilar ens va reconèixer sentir-se "com un superheroi"."Jo no pensava que ho arribaria a fer mai, em sento com Iron Man".

Independentment del camí que agafi en el futur el que té clar és que vol "ajudar les persones", tant si acaba "fent pròtesis com vàlvules cardíaques en 3D"."I la meva família m'impulsa a seguir endavant", ha destacat.

També es va reconèixer el paper dels Special Olympics i en aquesta ocasió el seu paper a Abu Dhabi. En representació de tota la delegació Albert Morales va destacar la necessitat de la gala "perquè hi ha molta gent que està lluitant". Ha posat en relleu els resultats: "De 20 atletes, 12 medalles està molt bé".

L'ONCA va oferir una vetllada cinematogràfica en què com a fil conductor de la nit els herois van ser molt presents en la selecció musical.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Kevin  Ribeiro

Comparteix:

Tot enllestit per donar inici a les primeres falles valencianes a Andorra Saboya exposa a Madrid l'aposta d'Andorra per la innovació, competitivitat i sostenibilitat