ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'IDH i l'USdA defensen el dret a l'habitatge digne, les pensions justes i la llibertat d'expressió en un document per als partits

www.andorradifusio.ad

L'Institut de Drets Humans i l'USdA han presentat un document demanant als partits polítics la defensa de diversos drets que consideren no complerts. Per exemple, el dret a l'habitatge digne i a unes pensions justes.

El document presentat per l'Institut de Drets Humans i la Unió Sindical reclama als partits politics que es presenten als comicis que es comprometin a defensar els drets dels ciutadans. Consideren que hi ha una gran retallada en aquest sentit. Per exemple, creuen que la gent gran és molt vulnerable ja que creuen que no tenen majoritàriament pensions dignes i això fa que se'ls vulneri el dret a un habitatge. "A més a més dels treballadors tenim el cas dels jubilats, que estan cobrant unes pensions de 600 o 700 euros, els que més. Avui en dia ens trobem que amb aquests 700 euros, quan els renoven el lloguer del pis pel qual pagaven 450 o 500 euros els volen fer pagar entre 700 i 1000 euros. Hem tingut moltíssimes queixes", assegura el secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach.

L'USdA també critica que les condicions laborals no són les adients. Per la seva banda, l'Institut de Drets Humans considera que no es compleix prou el precepte constitucional que defensa la llibertat d'expressió i informació. "No hi ha llibertat de premsa ni llibertat de dir obertament el que penses si treballes en algun mitjà de comunicació... Ni llibertat de posicionar-se políticament si treballes en quin tipus de feina", assegura Muxella.

Una altra de les reclamacions del document és que l'exercici de càrrecs institucionals quedi reservat als andorrans.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Fernando Montero

Comparteix: