ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Iñaki Rubio guanya el premi Joaquim Ruyra de narrativa

www.andorradifusio.ad

 Iñaki Rubio ha guanyat el premi Joaquim Ruyra de narrativa amb el recull de contes "L'altre costat del mirall". L'any en què el cartell de premis de la revista "Recull", de Blanes, a la Selva, celebra les noces d'or, el guardó ha recaigut per primera vegada a un andorrà.

Com cada dilluns, avui Iñaki Rubio començava la rutina a l'escola però amb la felicitat d'haver guanyat un premi que ha donat reconeixement a grans escriptors del panorama literari. Rubio explica com aquest premi "ha servit molt sovint per descobrir escriptors que en el seu moment no eren gaire coneguts, com Jaume Cabré, Carme Riera o Montserrat Roig" i diu que "et sents molt petit amb aquests noms al darrere" però precisament per això en destaca la importància. A més, ell és el primer andorrà que s'hi presenta i el guanya.

A "L'altre costat del mirall", obra amb la qual s'ha endut el Joaquim Ruyra, s'inclouen alguns dels contes que té al seu bloc i d'altres de nous per oferir-nos una mirada divertida de la nostra societat i la quotidianitat des d'un punt de vista diferent.

En els seus cinquanta anys, els premis han registrat un rècord de participació amb 225 treballs de 196 autors catalans i d'arreu d'Europa. L'obra no es publicarà fins l'any vinent. Mentrestant l'escriptor andorrà ultima una novel·la de la qual ha dit que ben aviat en sabrem més detalls.

Informa: Rosa Alberch   Imatge: Meri Bellosta   Fotografia: Agències

Comparteix:

18.232.125.29