ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

S'inaugura 'Entre el llambreig i la penombra' de Julio Vaquero a l'Artalroc

www.andorradifusio.ad

'Entre el llambreig i la penombra' és la nova exposició de l'Artalroc, que aplega 25 obres del barceloní Julio Vaquero procedents de diferents fundacions i col·leccionistes privats

Després de la seva participació a l'Andorra Land Art, Julio Vaquero torna amb una exposició a l'Artalroc per contemplar el món d'un artista que desdibuixa les fronteres entre les dimensions, la realitat i la imaginació, que parla d'una cultura decadent que busca un discurs que parli del futur.

Explica que va començar "a construir els mateixos objectes que volia pintar després" fins que "hi va haver un moment en què vaig començar a construir amb la pròpia pintura". Des de llavors, ha estat "dibuixant moltes dimensions". "Quan passes molt de temps estudiant la forma és com si travessessis una frontera que et porta a un altre lloc més indeterminat i més difícil de definir", diu plantejant que "potser és la part final de l'experiència".

És el món de Julio Vaquero: estances decadents que albiren un nou món, imatges clàssiques i una cultura que només pot renéixer de les pròpies despulles.

És en aquestes imatges on, entre la llum per crear un espai fèrtil que molts han explorat abans, hi ha la penombra; és així com, amb l'angoixa del nostàlgic, busca un nou camí en què l'art parli un nou llenguatge. Exposa que "aquesta recerca és un intent d'obrir portes a un lloc que mai saps si estàs trepitjant o no, és l'intent d'arribar-hi".

La ministra Sílvia Riva ha presidit la inauguració, acompanyada de la comissària de la mostra, Christina de Vreeze. "La definiria com a molt intimista, esperançadora, somiadora i amb una visió del món global, d'allò que és ser humà en el món d'avui en dia, sempre amb esperança", ha manifestat.

Així, l'artista ens convida a passejar-nos per les seves estances en l'exposició 'Entre el llambreig i la penombra' que es podrà veure a l'Artalroc fins al 12 de gener.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Albert Refart

Comparteix:

3.230.154.129