ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Inaugurat el nou entorn de Casa Rossell d'Ordino

www.andorradifusio.ad

El cap de Govern feia aquestes declaracions durant la inauguració dels jardins de Casa Rossell a Ordino. A partir d'ara el poble tindrà un nou espai públic gràcies a una cessió que l'executiu ha fet al comú. Es fa un pas més en la posada en valor d'un conjunt històric que va acollir la redacció del "Manual Digest".

A partir d´avui Ordino guanya un nou espai públic i de visita que permetrà descobrir el patrimoni de la parròquia. Es tracta del pati de la casa i l´hort d´Arnes de Casa Rossell, al qual s´accedeix pels jardins o per la plaça del Poble. 

Avui s´ha inaugurat aquest espai que gestionarà el comú i on puntualment es podrà veure la capella oberta. Tot plegat es recollirà en un conveni que també preveu la il·luminació nocturna del conjunt. 

De moment s´han destinat 318.000 euros a la reforma estructural i condicionament exterior. Això suposa una tercera part del que convindria a un bé d´interès cultural que encara no té un ús definit. 

L' arquitecte tècnic de patrimoni cultural, Joan Bellera ha assenyalat que: "estem parlant d'un edifici que que té una gran superfície que implica unes inversions conseqüents":  

Sobre l´ús de les diferents estances, la cort, les heres i la casa, encara no se´n parla, però es té clar que ha de respondre a l´esperit de la parròquia. Així ho ha manifestat el  cap de Govern: "Aquella herència que vam rebre també va en el sentit del que volen els ciutadans d'Ordino. Ja veurem què s'hi farà".  

Aquí és on Joan Antoni Fiter i Rossell va escriure el "Manual Digest" i Jacint Verdaguer en la seva estada Andorra va posar negre sobre blanc una de les seves obres de referencia, "Canigó". Un conjunt del segle XVII de l´alta burgesia amb molta història.

Informa: Rosa Alberch   Imatge: Jordi Seabra

Comparteix:

34.239.150.22