ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Inaugurat el nou refugi guardat de Sorteny

www.andorradifusio.ad

Després d'un any de feina, la remodelació de la borda de Sorteny perquè sigui refugi guardat ja està enllestida. Avui se n'ha fet la inauguració. Se n'han destacat els atractius que té per al turisme de muntanya. El ministre de Turisme i Medi Ambient diu que l'objectiu de crear una xarxa de refugis guardats per recórrer el país és més a prop.

Les autoritats arribaven aquest matí al refugi de Sorteny amb esquís i amb raquetes. I és que ja sigui d'una manera o d'una altra, la proximitat de l'aparcament -a poc més de 2 km- fa que la borda sigui d'un gran atractiu per als muntanyistes també a l'hivern. Així ho han posat en relleu tant el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, com el cònsol major d'Ordino, Ventura Espot, que han presidit l'acte d'inauguració.

Espot també ha volgut diferenciar els usuaris dels refugis guardats dels clients dels hotels i ha dit que "no és cap competència deslleial". El ministre Francesc Camp considera que aquest refugi serà "una bona oferta per al turisme de muntanya", que és més exigent. Un tipus d'oferta que assegura que s'ha "d'impulsar tot i que no sigui massiva per al país" perquè "a Andorra tenim un patrimoni natural molt important i l'hem de posar en valor".

Les obres de remodelació per convertir la borda en refugi guardat han durat un any i s'hi ha destinat un milió d'euros. Té cinquanta llits i s'hi podrà fer nit durant tot l'estiu. A l'hivern, tot i que estarà obert de dimarts a diumenge, només s'hi podrà dormir de dijous a dissabte amb reserva prèvia. Com fins ara, també hi haurà una zona de refugi lliure no guardada. El de Sorteny s´afegeix, així, als altres dos refugis guardats que hi ha al país: el de Comapedrosa i el de Juclà.

La d´avui és la penúltima pedra per un dels projectes més ambiciosos del país pel que fa al turisme: completar una xarxa de refugis guardats que permetin fer la volta a Andorra. Per poder fer aquesta volta a Andorra sense haver de baixar al fons de les valls faltarà habilitar el refugi de l'Illa. Un projecte que encara s'estudia i que, com a molt aviat, es podria inaugurar el 2015.

Informa: Andrés González-Nandín     Imatge: Marta Paixà

Comparteix: