Incertesa sobre el desnonament de dos padrins

www.andorradifusio.ad

Versions molt contradictòries i incertesa en el desnonament de dos germans d'edat avançada previst per divendres. Afers Socials assegura que ja han acceptat un nou pis de lloguer i una de les afectades i el seu advocat ho neguen. Afirma que està per sobre de les seves possibilitats i que, en tot cas, volen veure'l. El desnonament, doncs, sembla que no s'atura.

Afers Socials ha informat, a través d'un comunicat, que els dos germans afectats per un desnonament han trobat un pis i que ja l'han acceptat i tramitat la fiança corresponent. A més, se'ls garanteix que tindran els ajuts que necessitin, com els del lloguer.

"Sí tenen dret amb aquest ajut que estic segura que sí que el tindran però que, a més a més, des d'Afers Socials i les treballadores socials i el propi ministeri ara mateix farem que aquesta senyora tingui l'ajut a l'habitatge o l'ajut ocasional que li pertoqui a aquesta família".

Trini Marín, ministra d'Afers Socials.

L'afectada ho nega. Diu que només s'ha compromès a mirar el pis que li han ofert, però que difícilment el podran pagar perquè és un lloguer de 1.200 euros mensuals. El seu advocat afegeix que no entén les declaracions del Govern i alerta d'un drama humà si es du a terme el desnonament. A més, avisa que hi ha procediments judicials en marxa que podrien aturar-ho tot.

"A nivell humà serà una catàstrofe. Què tenim? Tres graus de dia? De nit estem zero. Dues persones grans amb més de 70 anys cada una? Una amb problemes greus. Al carrer? Amb una maleta?"

Emili Campos, advocat.

La Coordinadora per l'habitatge digne ha recalcat que mantenen la concentració de protesta el divendres al matí davant el pis, on han de marxar els padrins.

Informa: Pere Moliné
Locució: Sergi Cano

Comparteix:

Andorra participa en l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa Comencen les obres de la nova seu d'Andorra Telecom