Indicis de delicte en el cas dels obrers peruans subcontractats

www.andorradifusio.ad

Les accions judicials obertes arran de les denúncies per abusos a treballadors subcontractats determinarien que hi ha indicis de delicte en l'actuació de les empreses investigades, segons la ministra de Treball. També ha animat a presentar denúncies si es detecten irregularitats.

La investigació judicial engegada arran de les denúncies per abusos laborals a treballadors peruans subcontractats determinaria que hi ha indicis de delicte en els contractes i en els compromisos de reconeixement de deutes que les empreses feien firmar als operaris. La ministra de Treball, Conxita Marsol, afirma que "s'havien constatat una sèrie de circumstàncies" que van portar el Govern a traslladar el cas a la fiscalia. Després de la investigació policial, finalment, "s'ha considerat que hi havia base per instruir un procediment contra els titulars d'aquestes empreses".

En el cas dels treballadors argentins, ha insistit que no els ha arribat cap denúncia i que, per tant, s'ignora quines són les empreses que cometen irregularitats i el no poden actuar. En tot cas, el Govern està "actuant d'ofici". L'objectiu és que les empreses que cometen irregularitats tinguin limitacions per poder portar treballadors, almenys durant un període, i no limitar-se únicament a una sanció econòmica.

La revalorització dels salaris, de nou sobre la taula

El debat sobre l'augment dels salaris tornarà a ser l'epicentre de la reunió d'aquest divendres del Consell econòmic i social. La ministra confia que aquest any "amb més temps" els actors "facin propostes i que es mirin d'atansar posicions".

Informa: Pilar Candel

Imatges: Fernando Montero

Comparteix:

Enxampen un conductor andorrà a 181 km/h La planificació de les intervencions tensa els quiròfans