ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els infants de Sant Julià aposten per l'accessibilitat

www.andorradifusio.ad

Aquest dilluns s’ha celebrat la clausura del Consell d’infants de Sant Julià de Lòria del curs 2018-2019, on per primera vegada han participat representants de l'escola de Meritxell

Els alumnes del sistema educatiu andorrà, francès i els de Nostra Senyora de Meritxell han treballat aquest curs la temàtica de la diversitat funcional. En la cloenda de l'onzena edició del Consell d'infants han expressat un conjunt de propostes enfocades a adaptar alguns espais de la parròquia per ajudar les persones amb mobilitat reduïda. Entre elles, la instal·lació d’un semàfor acústic a la plaça Laurèdia i millores als accessos de diferents equipaments. "Normalment ells s'adapten a nosaltres, però en realitat ho hem de fer a l'inrevés, nosaltres ens hem d'adaptar a ells", creu l'alumna de l'escola francesa Sofia Grau. L'alumna de l'escola andorrana Júlia Bakshi explica que proposen fer passos de vianants amb relleus o treure les pedres dels parcs perquè les persones en cadira de rodes hi puguin anar.

El comú estudiarà les propostes per tal de poder-les tirar endavant, tot i que ha avançat que ja s'estan fent canvis per millorar la situació. El cònsol menor, Julià Call, creu que el canvi de la parada d'autobús a la plaça Laurèdia és un pas per millorar l'accessibilitat.

El 22 de juny, a la plaça de la Germandat, les escoles i el comú han organitzat la festa de la la Diver-Sió on es faran un conjunt d'activitats adaptades per a tothom.

Informa: Silvia Callís
Imatge: Vicente Bellot

Comparteix: