ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Un informe jurídic dona la raó als comuns en les transferències pendents del 2017

www.andorradifusio.ad

L'informe jurídic que han encarregat els comuns en relació amb la regularització de la transferència del Govern del 2017 els dona la raó i confirma que la reclamació no prescriu fins setembre. Per això, les administracions emplacen l'executiu a negociar.

Els comuns instaran el Govern a negociar els 7 milions d'una transferència de l’exercici del 2017 que encara no han rebut. Constaten que un informe jurídic encarregat per les mateixes administracions comunals determina que la reclamació encara no ha prescrit i que ho faria al setembre. Per aquest motiu el portaveu de la reunió de cònsols, Francesc Camp, confia "que es pugui arribar a un acord" i no haver de recórrer a la justícia. "Ens agradaria no haver d'anar a la Batllia", ha dit l'altra portaveu de la reunió, Rosa Gili. Segons Camp, aquest extrem "hauria de ser una postura molt madurada i reflexionada". Esperen, doncs, "la resposta del Govern".

La reunió també ha comptat amb el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, i director Mobilitat, Jaume Bonell, que han presentat als comuns el pla director de Mobilitat 2030, i els han demanat la seva col·laboració per assolir els objectius fixats ràpidament. Sobretot, en relació a potenciar el transport públic, la descongestió del trànsit i analitzar les alternatives viàries.

També s'ha renovat un conveni amb Andorra Turisme que fixa una aportació d'uns 150.000 euros per part dels comuns amb l'objectiu de desenvolupar projectes turístics i fomentar l'activitat en aquest àmbit.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Marta Pons

Comparteix:

34.239.150.57