S'inicia el termini per dipositar el vot judicial a la nova seu de la justícia

www.andorradifusio.ad

Bon ritme de votants a la batllia en el primer dia en què s'ha habilitat el vot judicial per a les eleccions del 2 d'abril. La seu de la justícia ha rebut 200 electors que han dipositat el sufragi al llarg de la jornada.

Es pot votar a la batllia fins a la una del migdia de l'1 d'abril, el dia anterior a les eleccions, tal com marca la llei del règim electoral. En concret, de dilluns a divendres de 9 del matí a set de la tarda i dissabtes, de nou a una del migdia. És la primera vegada que la nova seu de la justícia acull el vot judicial d'uns comicis.

L'espai de votació s'ubica al vestíbul. S'han habilitat sis cabines aïlladores i disset funcionaris s'encarreguen de vetllar que aquesta modalitat de vot s'efectuï de manera correcta. Les butlletes i els sobres per votar es troben a la mateixa batllia i als comuns. Per exercir el dret de vot cal mostrar un document acreditatiu.

És una modalitat, la del vot judicial, que ha anat creixent els darrers anys, passant de més de 1.750 vots el 2001 a més de 7.140 de les darreres eleccions generals. Això sí, no hi ha hagut una tendència creixent sostinguda. En les eleccions del 2015 la batllia va rebre menys vots que els comicis anteriors, tot i que va tornar a créixer en les generals del 2019. Percentualment, el 2011 va ser quan més vots es van dipositar a la batllia. Van representar més de 30% de l'electorat.

Informa: Redacció
Imatge: David Moreno

Comparteix:

Detinguda una dona per conduir amb una taxa de 2,26 Represa accidentada del judici de la causa primera de BPA