Instal·len urinaris intel·ligents per a gossos per mantenir els carrers més nets

www.andorradifusio.ad

Urinaris intel·ligents per a carrers més nets. Andorra la Vella ha engegat una prova pilot amb urinaris que criden l'atenció del gos i li donen un premi. Una iniciativa amb la qual es vol alliberar els carrers i el mobiliari de brutícia.

A Andorra la Vella hi ha 3.200 gossos. A la zona del Fener i Prada Ramon és on n'hi ha més concentració, juntament amb el carrer Doctor Mitjavila, la Dama de gel i el carrer de la Vinyeta. Són zones on s´ha col·locat un urinari que capta l´atenció dels gossos i els premia amb una croqueta, explica el conseller de Medi Ambient del comú d´Andorra la Vella, David Astrié. Això sí, part de l´èxit depèn de la conducta de l´animal.

De moment hi ha cinc dispositius e-can per fer una prova pilot. A més, es netegen sols. El responsable de l'empresa Ecozona, Pere Balsa, indica que "hi ha una petita bateria que fa funcionar tot el mecanisme", que es neteja i desinfecta automàticament. Una placa informàtica "ens dirà quants gossos hi han passat", ha afegit.

Bomosa farà campanyes del tòtem. Si la prova funciona, de cara a l´any vinent el comú ha pressupostat prop de nou mil euros per posar cins nous urinaris i mantenir els carrers nets.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Vicente Bellot

Comparteix:

Sílvia Bonet demana quants assalariats cotitzen mensualment a la CASS SDP vol tota la informació sobre les negociacions amb la UE