La intel·ligència artificial centra la trobada de meteoròlegs

www.andorradifusio.ad

La neu nova ha donat la benvinguda avui als meteoròlegs, que s’han trobat un any més a Pal per parlar de temes d’actualitat del sector. En aquesta ocasió la intel·ligència artificial ha acaparat el protagonisme. Concretament, com s’està començant a aplicar i com pot millorar els resultats dels models que s’estaven fent servir fins ara.

El meteoròleg Raül Marcos assegura que la intel·ligència artificial és una eina molt avançada per poder fer prediccions de situacions extremes i d'emergència. "Ens permet reduïr molt el temps de resposta d'una predicció i, això, en situacions de risc és una capacitat molt bona per poder organitzar la resposta a l'esdeveniment que s'està produint", valora.

També ha participat el servei de Meteorologia nacional, amb Guillem Martín, que ha explicat la metodologia per elaborar el butlletí d’allaus i per arribar a determinar-ne el perill.

"Des de fa dues temporades estem provant una nova matriu per determinar el perill. Amb aquesta matriu, combinant el tipus d'estabilitat, la seva freqüència i la mida de les allaus que es preveuen acabem traient el propi grau de perill d'allaus".

Guillem Martín, meteoròleg del servei de Meteorologia.

La cloenda ha girat al voltant de la comunicació i el canvi climàtic, per posar fi a la primera jornada que ha reunit meteoròlegs d’arreu d’Europa.

Informa: Pilar Candel
Imatges: Eric Escabias

Comparteix:

Primera participació dels alumnes de la Grandàlia al Festival de Guitarra Dos anys de conflicte