ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La investigadora i poeta polonesa Magdalena Szkwarek arriba a la residència Faber per traduir l'obra de Teresa Colom

Aquesta setmana ha arribat a Andorra la setmana resident del 2022

Aquesta setmana ha arribat a Andorra la setmana resident del 2022 a Faber Andorra. És Magdalena Szkwarek, investigadora, llatinoamericanista i poeta polonesa.

Serà a la residència d’arts, ciències i humanitats del Govern d’Andorra fins al 19 d’agost per treballar en la traducció de l'obra de la destacada poeta contemporània andorrana Teresa Colom.

La intenció és publicar els poemes de Colom, autora pràcticament desconeguda a Polònia, en revistes literàries poloneses per tal de presentar als lectors d’aquell país un tast de la literatura andorrana contemporània escrita per dones.

En el marc de la seva estada s'organitzen diverses activitats obertes al públic. La primera serà un recital a dues veus i dues llengües, català i polonès, amb la mateixa Teresa Colom. L’activitat també comptarà amb una dissertació de la resident sobre la recepció de la literatura en català a Polònia i una sorpresa final molt vinculada a l’exposició 'Abcedari solidari –Homenatge a Miquel Martí i Pol’ que acull actualment la Sala d’Exposicions del Govern. Szkwarek també té programades visites a la Biblioteca Nacional d’Andorra i la Biblioteca Pública.

Szkwarek treballa en l'actualitat en una biblioteca pública de Varsòvia, on va fundar un club de lectura llatinoamericà. Ha publicat articles i ressenyes en revistes científiques, així com entrevistes a escriptors llatinoamericans (incloent-hi, entre altres, a Claudia Piñeiro, Dolores Reyes i André Diniz). Ha estat guardonada en diversos concursos de poesia i els seus poemes s’han publicat en revistes literàries poloneses de referència.

Informa: Redacció
Fotografia: Govern d'Andorra

Comparteix: