Investigats dos casos amb imatges íntimes de menors a les xarxes

www.andorradifusio.ad

Investigats dos casos de mal ús de les xarxes socials entre menors. Segons hem pogut confirmar de fonts oficials els dos casos impliquen imatges íntimes, en un cas, reals i en l'altre, generades amb intel·ligència artificial. 

Un és de fa un parell de mesos i està judicialitzat. Es tracta d'una gravació íntima de dos menors, fora de l'horari escolar, que va ser compartida per altres companys a través de missatgeria. Un cas en el qual va participar el centre escolar per facilitar la feina dels investigadors. 

L'altre cas, més recent, ha tingut lloc en una escola de segona ensenyança. En aquest cas s'haurien modificat imatges publicades a les xarxes a través de la intel·ligència artificial mostrant les víctimes despullades. Unes imatges que altres menors han compartit. Una vegada la direcció del centre n'ha estat coneixedora les ha posat en mans de la policia, que les està investigant a través del grup de delictes tecnològics. El centre ha expulsat el responsable de la manipulació cinc dies i els que van difondre les imatges a les xarxes, un dia.   

L'ús de les xarxes socials és motiu de moltes xerrades a les escoles i a les famílies per conscienciar dels perills que implica.       

Informa: Sergi Cano

Comparteix:

VATEL no acceptarà més alumnes Primera participació dels alumnes de la Grandàlia al Festival de Guitarra