ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Jaume Bartumeu alerta del risc d'una crisi institucional si continuen sense abordar-se qüestions clau com les pensions

www.andorradifusio.ad

El president de Progressistes-SDP i excap de Govern, Jaume Bartumeu, creu que acabarem en una crisi institucional si no s'ataquen certs aspectes polítics que a dia d'avui no presenten un full de ruta clar. Ho ha dit al seu pas per "Els matins de la Nacional" .

Ha assegurat que la situació a la qual està sotmesa el país no és bona des d'abans de la pandèmia de la Covid-19 i que hi ha qüestions pendents que s'aborden equivocadament i s'estan enquistant. D'aquí que poden acabar en una crisi institucional.

S'ha referit a quatre qüestions específiques: la relació entre Govern i comuns, el sistema de pensions que necessita un veritable pacte d'Estat més enllà de les fotografies, la negociació per l'acord amb la Unió Europea i el gran deute que arrossega l'Estat des de fa 10 anys.  Ara, diu, "és un moment d'emergència nacional i potser que aparquem les picabaralles, es miri de fer un projecte transversal per redreçar el país i, quan el tinguem encarrilat una altra vegada, ja ens tornarem a plantejar una confrontació política clàssica".

Bartumeu considera, per tant, que per iniciar el procés de recuperació econòmica cal deixar els programes electorals al marge. D'aquí que hagi posat d'exemple el projecte H23, assenyalant que si el redreçament de l'economia ha de passar per ell ens equivocarem. 

Reclama "un procés més enllà de les rodes de premsa per definir un model de país que agafi un espectre prou ampli de la ciutadania, sectors socials i econòmics".  "Andorra no pot ser una destinació 'low cost' perquè omplim carrers, però no calaixos".

Amb aquesta manifestació, Bartumeu ha volgut evidenciar que ens trobem en un moment de fractura social la qual consolida l'existència de les dues Andorres. 

Entrevista completa a Jaume Bartumeu a 'Els matins de la Nacional':

Informa: Montse Grau 

Comparteix: