Joan Xandri exposa una reflexió sobre la destrucció i la regeneració del bosc a la galeria Taranmana

www.andorradifusio.ad

L'any passat els incendis forestals van generar unes 6.500 megatones de CO2. Són dades de l'Agència Espacial Europea. La força del foc, la capacitat devastadora, però també la regeneració dels boscos ara es converteixen en una reflexió artística que Joan Xandri exposa a la galeria Taranmana.

Xandri pinta negre sobre blanc les conseqüències del foc. Quaranta peces de tinta xina sobre paper d'arròs amb les que  ens parla, d'una banda, de la força sagnant de les flames; de l'altra, l'esperança regeneradora que hi ha sota les cendres.

La galerista Aminda Saludes explica que le concepte "és orgànic perquè és com si el bosc sagnés" i, "després de la crema, es pot veure la regeneració de la natura". Una de les peces importants, destaca, és una lona de grans dimensions que representa el sotabosc i sobre la qual l'artista ha treballat durant mesos.

Un bosc que contesta a l'agressivitat, un buit que novament s'omplirà de vida, però una vida que portarà la cicatriu del buit.

L'exposició que s'havia d'inaugurar per la Cimera Iberoamericana es pot veure a la galeria Taranmana on es pot passejar al temps que reflexionar sobre el l'efecte cíclic de la destrucció i la generació en una instal·lació que balla i recita haikus d'Agustí Bartra.

Pervivència, nom que dona embolcall a l'obra, es podrà veure fins al 10 de març a Taranmana.

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Anna Romagosa

 

Comparteix:

Els casos actius de la Covid-19 baixen a 565 i es detecten 166 nous positius Els nous residents de centres sociosanitaris pagaran més