La JONCA celebra el 20è aniversari amb un concert especial per a l'ocasió i homenatja a Gerard Claret

www.andorradifusio.ad

La fundació JONCA ha celebrat el seu vintè aniversari sobre els escenaris homenatjant també el seu creador, Gerard Claret. Els joves talents del país s'han unit amb els músics ja de l'ONCA que van participar en el primer concert.

"Un divertimento a Ordino". La particular dedicatòria en forma de música que la JONCA li ha fet al seu creador, Gerard Claret, en el marc del concert de Meritxell, "20 anys d'emocions".

L'exdirector artístic de la Fundació ONCA ha confessat que "m'ha costat aguantar les llàgrimes durant la primera peça que m'han dedicat", ja que "són molts els records dels moments viscuts". 

La fundació arriba ja a les seves dues dècades i ho fa com una institució cultural de pes al país. El director artístic de la fundació, Albert Gumí, creu que "és una oportunitat per als músics joves del país", ja que és una forma de "créixer i fer música de gran qualitat". 

Per la seva part, Claret ha comentat que veure que molts dels que abans participaven en la jove orquestra formen part de l'ONCA "és una demostració de la seva importància. 

Aquest diumenge alguns d'aquell primer concert han tocat amb els més joves sobre l'escenari, en una forma d'unir els professionals del país amb els joves talents. I és que després de 20 anys, la JONCA té recorregut per a estona.

Gumí espera que "d'aquí a 20 anys els joves que estan aprenent estiguin ajudant els nous components i això sigui una roda que mai pari". Pensa que aquesta és "una manera de mantenir viva la cultura d'un país". 

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Ricard Tenza
Locució: Neus Toro

Comparteix:

El cicle Sabors d'Estiu clou la segona edició amb més de 5.000 espectadors Consens perquè la llei de transparència disposi de la creació d'una comissió que decideixi l'accés i avaluï la documentació pública