Jordi Jordana i Maria Martisella presidiran el grup parlamentari demòcrata

www.andorradifusio.ad

La formació ho ha aprovat per unanimitat i, d'aquesta manera, Mònica Bonell formarà part del proper executiu. Concòrdia ha canviat el seu candidat a la secretaria de la sindicatura i l'ocuparà Maria Àngels Aché. 

El canillenc Jordi Jordana i l'encampadana Maria Martisella seran el president i la presidenta suplent del grup parlamentari demòcrata. Jordana ja va ser conseller general i president del grup parlamentari liberal entre els anys 2005 i 2009. I Martisella assumirà més protagonisme al parlament, després d'haver estat consellera general i secretària de la sindicatura durant la legislatura de Vicenç Mateu com a síndic general. Una decisió que s'ha pres per unanimitat en el sí de la formació.

Definit el tàndem de presidents, això situa Mònica Bonell en el proper Govern. Podria encapçalar Cultura i Esports, on es sentiria còmoda, però no està tancat, perquè dependrà de com Xavier Espot acabi d'encaixar totes les peces del futur equip ministerial. No es descarta que Trini Marín pugui continuar al capdavant de Funció Pública i Ladislau Baró està valorant si accepta l'oferta del ministeri de Relacions Institucionals, Justícia i Interior, perquè l'opció de separar alguna d'aquestes carteres, a priori, no està damunt la taula.

Precisament, Demòcrates ha entrat aquest dimarts al matí les candidatures de Carles Enseñat i Sandra Codina per a síndic i subsíndica i Carol Puig com a secretària de sindicatura. A més, Concòrdia ha canviat la seva decisió inicial i finalment serà Maria Àngels Aché qui ocuparà l'altra secretaria. Els de Cerni Escalé es reserven a Pol Bartolomé perquè pugui presidir alguna comissió legislativa.

Informa: Redacció

Comparteix:

A la venda les entrades del Festival de Jazz d'Escaldes-Engordany El Consell General començarà a prendre forma aquest dimecres amb la constitució i l'elecció de la Sindicatura