ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Una jove que es recupera d'un càncer enrola les amigues i l'escola per recaptar fons amb una xocolatada solidària

www.andorradifusio.ad

Coneixem el cas de la Júlia, una nena de 15 anys que s'està recuperant d'un càncer. La seva experiència a San Joan de Deu a Barcelona l'ha portat a ella i les seves amigues a organitzar una gran xocolatada solidària per recaptar fons per a la investigació. 

La Júlia aquerst dimarts es rodeja de les amigues que tant li han fet costat al llarg dels sis mesos de tractament del seu limfoma de Hogkin a l’hospital de Sant Joan de Deu de Barcelona. Aquest dimarts reparteixen xocolata com ho fan altres centres a Catalunya i Andorra per recaptar fons per ajudar en la investigació de càncers minoritaris.

"Veia molts casos de nens de càncers minoritaris que no es podien curar per manca d'investigació. Des de l'hospital ens van parlar d'aquesta iniciativa i la vam decidir tirar endavant i des del col.legi ens van donar tot el suport. Estic contenta de poder ajudar a nens que estan en aquesta situació, afirma Júlia López.

Erin Baño, amiga de la Júlia explica que ho veuen com un somni poder donar xocolata a tants nens.

Ara ja poden dir que han complert un somni. Aquest matí de dimarts han repartit centenars de racions de coca i xocolata solidària per als alumnes del col.legi Sant Ermengol. però en aquest procés també s'hi ha sumat la solidaritat dels alumnes del taller de creació fent 600 tions amb els quals han recaptat més de 1.300 euros. 

Noelia García, del Taller de creació artística explica que s'havíen marcat una fita de 500 tions i han hagut de fer-ne més per arribar a tots els nens. 

Enrere queden moments en què han rigut i plorat juntes i s'han demostrat les unes a les altres com d'important és l'amistat i una lliçó que no oblidaran. Així ho afirma Laia Peris, amiga de la Júlia: "Està per fer-te costat en tot moment, s'agraeix molt quan necessites alguna ajuda. Dono les gràcies!".  Martina Ferrón, també amiga de la Júlia detalla que "les coses dolentes no són sempre llunyanesi has d'aprendre a superar-ho". 

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix: