El judici de la causa BPA es reprendrà el 16 de setembre

www.andorradifusio.ad

El Tribunal de Corts ha comunicat a les parts que el judici de la causa BPA es reprendrà el 16 de setembre. Aquest afer ja s'ha suspès dues vegades, la darrera de les quals va ser per les recusacions que va plantejar l'advocat Josep Antoni Silvestre.

El 17 de gener de l'any passat va començar la primera sessió del judici contra 25 exresponsables de BPA, entre ells Joan Pau Miquel, conseller delegat, acusats de blanqueig de capitals de la màfia xinesa. Als pocs dies es va suspendre per resoldre les anomenades qüestions prèvies. Al setembre es va tornar a reprendre però novament es va ajornar perquè l'advocat de quatre processats, Josep Antoni Silvestre, va recursar diversos magistrats. Va aconseguir que s'apartés de la causa el president del tribunal de Corts, Josep Maria Pijuan, però no van prosperar més demandes. Ara, el tribunal que estarà presidit per Enric Anglada, ha comunicat a les parts que té previst que el judici torni a començar el 16 de setembre.

Recentment, el Tribunal Constitucional va fallar que una part de les dades que s'havien originat en una causa espanyola contra la màfia xinesa no podien ser utilitzades al Principat. Diversos lletrats de la defensa han demanat que s'executi aquesta sentència. Consideren que amb aquesta resolució la causa és molt fluixa. Segons el fiscal, el blanqueig s'hauria dut a terme a través de les anomenades compensacions dineràries que s'haurien produït a territori espanyol. Afirma que era una operativa institucionalitzada al banc per intercanviar diners en efectiu i que permetia als clients no haver-se de desplaçar al Principat a recollir els fons. Un dels papers principals hauria correspost a l'empresari valencià Rafael Pallardó, que va corroborar aquestes acusacions inicialment, però després se n'ha desdit.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Lliurades les claus dels horts socials de Sant Julià de Lòria Amida, Cooperand, Laika, Bomosa, Special Olympics i Infants del Món ja tenen els seus números de telèfon solidaris