ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Justícia prepara una llei per regular els embargaments

www.andorradifusio.ad

Les dues lleis que regularan les execucions civils i administratives estaran acompanyades d'una altra que regularà el procediment de l´embargament. La redacció d´aquesta nova normativa ha estat una de les causes que ha obligat al Govern a retardar la presentació a tràmit parlamentari d'aquesta reforma judicial. El ministre Xavier Espot preveu que finalment entrarà al Consell General a principi d´abril.

La llei que regularà la figura del saig i les execucions per part de les administracions públiques estarà acompanyada d´una tercera, la que regularà el procediment de l´embargament. Aquesta nova llei definirà clarament com s'han de fer els embargaments i l´alienació dels béns embargats per donar les garanties màximes a les parts implicades.

Segons ha explicat el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, actualment les execucions es regulen per un decret del 1986, que conté molt pocs articles, la qual cosa ha obligat els batlles a improvisar i crear jurisprudència.

La llei que ara s´està elaborant pretén evitar problemes d´interpretació i daltabaixos en l´aplicació i facilitar al màxim la feina als saigs, als comuns i a l'Estat. Espot ha explicat que la redacció d´aquesta tercera llei ha estat un dels motius que ha endarrerit la presentació al Consell General. El ministre preveu que finalment es puguin entrar a tràmit parlamentari a principi d´abril, després d´informar a la reunió de cònsols i presentar-les al Consell Superior de la Justícia.

El ministre Espot ha assenyalat, a més, que finalment l´elecció dels saigs es farà per concurs oposició, amb selecció estricta, el mateix procediment que se segueix amb els notaris, ja que també seran persones privades investides de funció pública.

Informa: Ana Alamán

Comparteix:

3.233.215.196