La companyia Ailey II estrena la Temporada de Música i Dansa amb missatge

www.andorradifusio.ad

Alvin Ailey va ser un dels ballarins i coreògrafs afroamericans més reconeguts als anys 60, fins i tot, condecorat a títol pòstum pel seu activisme a favor dels afroamericans i la llibertat per part de Barack Obama. Els seus valors es resumeixen en una de les seves obres emblema ´Revelations´ amb la qual aquest dijous la companyia Ailey II estrena la Temporada de Música i Dansa Andorra la Vella Morabanc.

´Revelations´ és una peça basada en la vida d'Alvin Ailey en tres actes que explica des de la reivindicació de l´herència afroamericana, l´esclavatge i la pobresa dels seus orígens a Texas en plena depressió, passant per l'espiritualitat que tenia representada en un bateig simbòlic, fins a la celebració d´un món de felicitat i ple d´humanitat. Una peça que data dels anys 60 on ell ja parlava de persones sense distinció. El director artístic de la companyia, Troy Powell, explica que l'espectacle vol traslladar "que no importa la teva raça, el que pensis, el teu estatus econòmic". "Volia crear un treball on tothom es sentia identificat i per això compta amb persones de diferents procedències".

Explica que ´Revelations´ és una peça que no solen portar al seu repertori ja que prefereixen estrenar-ne de noves, però alhora consideren un honor portar a escena l´herència del seu fundador. Asseguren que la quantitat de vestuari sumat a la tècnica dels ballarins no deixarà indiferent el públic.

Això sí, també es podrà gaudir d´una de les seves últimes estrenes, "Breaking Point" realitzada l´any passat.

L´actuació, dijous al Centre de Congressos, a partir de les 20h

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Jaume Sastre/ Ailey II

Comparteix:

Sant Julià aprova un pressupost de prop de 13 milions per al 2018 Andorra podrà certificar productes ecològics