ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La façana posterior del comú es transforma en obra d'art per recrear la plaça Príncep Benlloch

www.andorradifusio.ad

La façana posterior del comú d'Andorra la Vella s'està transformant en una obra d'art gràcies a l'artista Samantha Bosque. Gràcies a l'hiperrealisme, l'edifici comunal desapareixerà. El comú aposta, d'aquesta manera, per un nou mètode per embellir i millorar la imatge de la parròquia.

Aquesta perspectiva de la rambla Molines és una de les més fotografiades d'Andorra la Vella i una de les que més presència té a les xarxes socials. Per això, la façana posterior de la casa comuna és també una de les més retratades. Ara, gràcies a la mà de l'artista Samantha Bosque aquesta paret es transformarà en una obra d'art que embellirà la porta d'entrada al nucli històric de la capital, fet que destaca el cònsol menor de la capital, Marc Pons per estar a prop de "lloc emblemàtics on poden accedir els turistes" i per ser "un lloc gairebé de pas obligat".

Per millorar l'atractiu de la parròquia, Bosque es basarà en l'estil que la caracteritza: l'hiperrealisme. Sobre aquest particular llenç de gairebé 400 metres quadrats s'hi aplicarà la tècnica pictòrica trompe l'oeil, o el que és el mateix, un engany a la vista. Gràcies a aquest recurs, l'edifici del comú es tornarà invisible a l'ull del públic i l'espai es transformarà en una reproducció de l'entorn de la plaça Príncep Benlloch. L'artista Samantha Bosque destaca que "fer murals urbans és una manera molt propera d'arribar a la gent", una tendència cada vegada més popular per acostar l'art al públic sense que s'hagi de desplaçar a galeries o museus.

Les primeres pinzellades del projecte van començar a principi de mes i s'espera que a final d'octubre l'obra estigui enllestida. El comú d'Andorra la Vella vol reproduir aquest mètode d'embelliment urbà en altres punts de la parròquia.

Informa: Marc Guadilla     Imatge: Albert Refart

Comparteix: