ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La plataforma de Soldeu i la consolidació al calendari FIS, claus per optar a esdeveniments més ambiciosos

www.andorradifusio.ad

Millorar la zona d'arribada de Soldeu i consolidar-se al calendari de les proves d'esquí. Aquestes són les dues premisses que cal millorar per convertir-se en un referent d'esdeveniments esportius de neu, segons ha destacat una experta al 3è Fòrum Pirineus.

L'impacte dels grans esdeveniments esportius sobre el desenvolupament econòmic ha centrat la tercera edició del Fòrum Pirineus a Sant Julià de Lòria. Una de les ponents, Karin Stolt Halvarsson, que s'encarregarà de l'organització de les Copes mundials d'esquí a Åre, Suècia el 2019, ha remarcat la necessitat d'implementar certes millores en la zona d'arribada de Soldeu, per consolidar-se al panorama mundial de l'esquí.

Tot i això, la conferenciant també ha destacat que les millores s'estan fent i hi ha una gran cooperació entre els diferents organismes. "La zona d'arribada ara a Soldeu no és bona, si fas un pas malament caus al riu. Aquesta crec que és la principal millora a fer. Després necessiteu estar al calendari alguns anys per estabilitzar-vos i per això, necessiteu cooperar", assegura Halvarsson.

En aquest sentit, el ministre de Turisme, ha explicat que en els darrers cinc o sis anys s'han fet esforços, per acollir nombrosos esdeveniments esportius d'alt nivell. Una evolució que segons Francesc Camp creixerà per assolir cotes més ambicioses.

D'altra banda, també s'ha plantejat la possibilitat d'acollir uns Jocs Olímpics d'hivern amb un altra ciutat, tot i que Camp ha matisat que ara per ara auqesta possibilitat és inviable. Tot i això, el ministre de Turisme no ha descartat que en el futur llunyà es pugui assolir.

Informa: Joel Romero
Imatges: Vicente Bellot
Locució: Rosa Alberch

Comparteix: