ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Laika negocia amb el Govern la creació d'una gatera

www.andorradifusio.ad

L'associació protectora d'animals, Laika, negocia amb el Govern la creació d'una gatera a prop de la gossera oficial. La demanda sorgeix arran dels abandonaments massa freqüents de gats, que en molts casos, acaben enverinats. Laika redacta el pressupost del projecte. La previsió és que la instal·lació pugui acollir fins a una vuitantena de gats.

Des de Laika s'ha denunciat que, en els darrers anys, no s'ha controlat prou els gats no domèstics i que han proliferat. La conseqüència ha estat que molts han estat emmetzinats. A més, continua havent-hi un abandonament significatiu de gats domèstics per part dels propietaris. Laika creu que hi hauria d'haver una gatera. El president de l'associació, Josep Mas, assegura que la problemàtica es deriva del fet que "la gent no sap on portar-los", Laika no té cap lloc on acollir-los i "amb prou feines diners" i "el que fa la gent és abandonar-los al carrer, augmenten les colònies, i molts es moren". Mas recorda que s'ha de protegir per complir la llei.

L'entitat considera que el manteniment podria costar uns 40.000 euros anuals. Opina que la Llei de protecció d'animals garanteix un tracte respectuós a les espècies i fa necessari que es creï la gatera. Explica s'hi acollirien entre vuitanta i cent gats i que l'espai que es necessita és inferior al d'una gossera, però s'ha de tenir en compte l'atenció veterinària, menjadors i una zona resguardada on puguin habitar.

En els propers dies el grup de defensa dels drets dels animals presentarà el pressupost d'aquest projecte a l'executiu.

Informa: Pere Moliné     Imatge: J. M. Garcia / M. Bellosta

Comparteix: